Prefab woningen, een voordelig huis laten bouwen

Een huis laten bouwen is met behulp van Prefab materialen een droom die voor veel mensen binnen handbereik komt. De afgelopen jaren zijn Prefab huizen steeds populairder geworden en met een goede reden. Doordat grote onderdelen helemaal afgewerkt worden geleverd liggen de kosten voor het bouwen van een Prefab huis een stuk lager dan bij de traditionele manier van huizen bouwen. Wat zijn de kosten van een huis bouwen eigenlijk en waar bestaan deze kosten nu eigenlijk uit?

Kosten van een huis bouwen

Hoe duur het huis wordt dat je wilt laten bouwen is natuurlijk vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen en eisen. De kosten van een huis bouwen kunnen verder worden onderverdeeld in de financiering en de bouw van de woning. Het begint natuurlijk altijd met het rond krijgen van de hypotheek. Op dit moment schommelt de rente op hypotheken bij de meeste verstrekkers tussen de 1% en de 2,5%, wat vrij gunstig is in vergelijking met een aantal jaar geleden.

Voor de bouw van een huis heb je vervolgens een aannemer nodig. Deze betrek je al in het proces voordat je een hypotheek gaat aanvragen omdat de aannemer je een begroting kan geven van de geschatte kosten de bouw van het huis. In deze begroting worden de duur van de bouw, de kosten van materialen en de personeelskosten meegenomen. En hier ga je vooral besparen met een Prefab woning. De kosten van een huis bouwen met Prefab materialen is aanzienlijk goedkoper omdat de bouw vooral gebeurt aan de hand van vooraf gefabriceerde onderdelen. Je hebt daardoor veel minder mensen nodig en dat kan je een voordeel tot €100.000 opleveren aan onnodige personeelskosten. Vraag bij een aantal aannemers eens een offerte op zodat je die met elkaar kunt vergelijken en meer informatie krijgt over de kosten van een huis bouwen met Prefab materialen.