Voetafdrukken zijn verleden tijd

Een vies kantoor geeft geen goede indruk. Zeker in de herfst en winter zorgen natte schoenen en bladeren van buiten ervoor dat deze viezigheid zich snel door de entree en de rest van het kantoor verspreidt. Je kunt er niet voor zorgen dat het stopt met regenen, dus kun je er beter voor zorgen dat er een goede mat voor de deur ligt. Een normale deurmat werkt wellicht thuis, maar voor een kantoor zul je moeten kijken naar schoonloopmatten en droogloopmatten.

Per pand iets anders

Er zit geen groot verschil in beiden matten maar je zult wel per pand moeten kijken wat voor jou de beste keuze is. Het hangt hiervanaf of je pand bijvoorbeeld een overdekte ingang heeft of niet, of misschien heb je wel een winkel in een overdekt winkelcentrum. Schoonloopmatten bijvoorbeeld zijn meer geschikt om buiten voor het pand neer te leggen en vangen meer vuil op dan droogloopmatten. Droogloopmatten zijn dus bedoeld om voor de deur in het pand neer te leggen en zullen vooral vocht opnemen. Kijk dus eerst welke soort mat je nodig hebt voordat je al een kleur gaat uitzoeken. Zo weet je zeker dat je de juiste mat hebt en je de viezigheid goed kunt bestrijden.

Kleur en maat

Heb je de goede soort mat uitgekozen? Dan kun je kijken naar de verschillende kleuren en maten. Je hebt vaak keuze uit veel verschillende kleuren en kunt zo de kleur kiezen die het beste bij jouw huisstijl past. Heb je een vrij aparte kleur kun je natuurlijk ook voor een neutrale kleur mat gaan, bijvoorbeeld zwart of donkergrijs. Vervolgens kies je een maat van de mat. Heb je een enkele smalle deur kun je het beste gaan voor een mat in dezelfde breedte van de deur die met de lengte het pand in loopt. Heb je een brede of dubbele deur kun je beter gaan voor een mat die net zo breed is als deze ingang en minder ver het pand in loopt in de lengte.