Waarom zou je alleen in de zomer bbq-en

Een bbq het hele jaar door

Tijdens de zomermaanden is het een heel geliefde bezigheid. We verruilen onze keuken met allerlei  geavanceerde kookapparatuur voor de bbq. Het liefste ben je tenslotte in je achtertuin bezig, dus waarom zou je dan nog binnen gaan koken? Buitenlucht werkt ontspannend, en de zon zorgt ervoor dat we in een zorgelozer humeur komen. Een feestelijke maaltijd in de buitenlucht van de bbq past helemaal in dat plaatje. Maar waarom zou je eigenlijk alleen in de zomermaanden bbq-en wanneer je ook in de wintermaanden buiten kunt grillen.

Een bbq voor iedere gelegenheid

Bij een bbq denk je waarschijnlijk aan de traditionele Hibachi bbq met een ruimte voor de houtskool of briketten en een paar zwarte roostertjes erop. Tegenwoordig is er echter een enorm ruim aantal bbq-s op de markt, en daar hebben ze bij Vuurshopper alle verstand van. Eigenlijk is het de ultieme plek voor een bbq kopen. Je vindt er een bbq die je kan neerzetten in je achtertuin of op je balkon. Je vindt er zelfs een complete buitenkeuken waardoor jij ook buiten het bbq seizoen nog buiten kan grillen.

Een bbq op gas

We hadden het nu natuurlijk alleen nog maar over bbq’s die op houtskool of briketten werken. Je kan echter ook een buitenkeuken of bbq kopen die op gas werkt. Zo’n bbq heeft het grote voordeel dat er veel minder voorbereiding nodig is om in de buitenlucht te kunnen grillen. Jij hoeft niet eerst uitgebreid een vuurtje te stoken, en je hoeft ook geen houtskool en aanmaakblokjes in te slaan.
Daarnaast produceer jij ook veel minder zwarte walm; de kans dat je vlees verbrandt doordat de vlammen erin slaan is veel minder groot bij zo’n bbq op gas. Eigenlijk mis je met zo’n gas bbq maar één ding; de echte authentieke grill smaak, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.